Doftminne


Just nu använder vi en handtvål i vårat ena badrum som påminner jättemycket i doften om den tvål vi hade när Elias precis hade fötts. Första tiden efter förlossningen och första tiden hemma med ett litet spädbarn. Att hjärnan kan ha så starka doftminnen, för det här sätter i gång så mycket känslor i min kropp. Så fort jag känner doften så liksom svingas jag omedvetet tillbaka till den tiden, de känslor jag kände och upplevelsen jag var med om då. Så himla häftigt! Så coolt! Jag är så otroligt fascinerad över hur människan fungerar (framförallt hjärnan). Hur allt som finns runt omkring en påverkar en undermedvetet, och att det räcker med en ynka liten doft för att man ska kunna plocka fram ett minne ur hjärnan och återuppleva det som om det precis hade hänt :) Haha jag tror jag ska ta mig an en psykologikurs eller något sådant skoj nu när det blir dags att välja inför nästa termin!
**Om ni tittar noga på bilden, så ser man mig stå och fota flaskan. Kul :)
 
Jaha, såhär ser det alltså ut hos oss idag. Jäkla skit. Man blir så opeppad att ta sig för saker när det är dåligt väder. Hade jag inte haft barn och varit tvungen att kliva ur sängen, så hade jag legat kvar hela dagen och kollat på serier på datorn. ..Fast det är inte riktigt sant, för det är ju tisdag idag, så då hade jag ju säkerligen varit och jobbat istället :)
Idag ska vi till BVC, Lilleman ska få en spruta. Egentligen skulle han inte ha fått en den här gången, men i och med att vi ska utomlands snart så får han den nu istället. Så att han får in den i systemet innan vi åker. Hoppas inte han blir dålig av den bara..Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

soem

Här skriver jag om allt från smått till stort. Det som faller mig in, det som berör, men framförallt det som gör mig glad. Gärna med lite humor och med glimten i ögat.

RSS 2.0