Alltså kvinnokroppen är magisk!

Från en ynka pytteliten spermie bygger kvinnans kropp en bebis. Med alla kroppsdelar på rätt ställe och med en alldeles egen liten själ och personlighet. Hur jävla häftigt är inte det! För att inte tala om vad alla kvinnor går igenom för att få ut det där lilla miraklet. Jävla krigare är vad vi är! 

På bilden nedan är jag i v. 40 (jag gick 10 dagar över tiden också men har ingen bild från dess) och på bilden till höger är det ca 8 veckor efter förlossning. Jag har fyra kilo kvar till utgångsvikten om vi nu ska tala om vikt. Förra graviditeten tyckte jag vikten var ett superjobbigt ämne. Jag mådde dåligt över det men likt förbannat tvingade barnmorskan upp mig på vågen varje vecka. Jag minns ångesten mycket väl. Den här graviditeten fick jag väga mig vid första besöket och vid sista. Vilken lättnad det var när inte allt kretsade kring vikt, när jag fick släppa siffran på vågen och bara vara. Jag upplevde också att extrakilona efter första förlossningen störde mig mer än vad det gör denna gång! Den här gången känner jag mig mindre stressad över att de ska försvinna och faktum är att de då också har försvunnit fortare! Jag tycker det är sunt att tänka att det tog nio månader att gå upp alla kilon, då måste man ge kroppen minst lika lång tid att komma tillbaka. Det är redan så mycket fokus på utseenden och vikt i samhället och det är det sista man behöver när man går hemma med en liten bebis. För övrigt tycker jag faktiskt mer om min kropp sedan jag blev mamma. Jag är mera ödmjuk mot mig själv och trivs bättre med mig själv. Känner många mammor som känner så. Coolt! Ida
2017-09-07 @ 18:14:22

Du hade fin kropp första gången vi sågs o du va lika fin när du va tjockare än en panda haha (men du hade ju världens bästa anledning till att va tjock nämligen Freya 😍 ) o du ska se, snart innan du hinner blinka så e du smal igen :)
Kram från din svägerska ida :)
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

soem

Här skriver jag om allt från smått till stort. Det som faller mig in, det som berör, men framförallt det som gör mig glad. Gärna med lite humor och med glimten i ögat.

RSS 2.0