Det här med att inte få sova.

Jag är en person som är i stort behov av sömn. Den är viktig för mig, extremt viktig. Utan den blir jag personlighetsförändrad. Det blir väl alla tänker ni. Jo kanske, men jag blir typ deprimerad. Detta gäller dock om jag sover för mycket också. Det senare är ju definitivt ingen risk när man har småbarn. Men här hemma är det inte egentligen Freya som stör min sömn, hon är faktiskt den minst komplicerade i den här familjen. Nog för att hon är kvällspigg och inte kommer till ro för natten förens vid 22 (vilket gör att man inte kan komma i säng så tidigt om man känner att man behöver det). Men det som stör mest är faktiskt Glenn och dom stora barnen! Glenn snarkar och väcker mig flera gånger varje natt. Selma vaknar minst en gång varje natt i regel, ofta för att kissa men inatt vaknade hon och bara skrek rakt ut(!!!) Ett riktigt skräckfilmsskrik så jag höll på att kissa på mig för att jag blev så rädd. Drömde mardröm stackars liten. Sen ska ju Freya äta någon gång (oftast bara en gång per natt så det är ju ändå skönt) och sen går Glenn och Selma upp tidigare än mig och Elias (och Freya) som det ser ut just nu och börjar stöka runt där nere och då kan jag inte sova bara därför. Och sen är det dags för Elias, som oftast sover hela nätterna men som ALLTID vaknar tidigt 😞.

Det allra jobbigaste som finns är att bli väckt 100ggr på en natt, då är det fan skönare att inte sova alls. Den där känslan när man preciiiis har somnat och så blir man väckt. Om och om och om igen. Det kan göra vem som helat tokig!! Finns ju en anledning till att man använder sömnstörningar som tortyrredskap liksom. Och för varje gång man blir väckt så tar det längre och längre tid att somna om. Och för varje gång man vaknar blir man ännu tröttare. Ah shit! Sen ska man fungera normalt sen med den lilla sömn man får. Lämna och hämta stora barn på dagis, fixa med middagar och styra med simskola och allt vad det är. 

Blev ett gnälligt inlägg det här, men sånt är livet! Puss på er, speciellt till alla småbarnsföräldrar! 😘Karros babyshower.

Igår var jag och Freya iväg på Karros babyshower. Vilken lyckad dag det blev! Karro misstänkte ingenting och blev riktigt överraskad när hon öppnade dörren och vi alla hoppade fram och skrek suprise :) Sandra hade bakat en jättegod tårta som var blå inuti och Cecilia hade styrt upp med jätte bra lekar och annat skoj. 

Ska bli så spännande att se vad det är för människa som ligger där inne i magen. Och så roligt med att det blir så många bebisar i samma ålder i vårt kompisgäng. Elin var först ut och fick en pojke som nu är fem månader, sedan kom Freya som nu är två månader. Sedan är Sofie G beräknad till den 26:e september (om jag inte minns fel) och Karro är beräknad den 27:e september. Vilket litet gäng va. Vi kan ju starta en egen mammagrupp vi :D

Här kommer en bildbomb från gårdagen. (Haha notera Freyas klädbyte, jäklar vad hon kräker just nu. Minns inte att Elias gjorde det när han var liten.)


Ganska nöjd faktiskt.

Nu är mitt andra lilla projekt färdigt. Inget märkvärdigt och väldigt enkelt men jag tyckte det blev ganska fint. Jag köpte på mig en massa grejer innan jag skulle göra hennes mobil för jag var inte säker på hur jag ville göra den. Tänkte om jag skulle haft hennes bokstäver i men sen valde jag att göra den med fjärilar istället och då fick jag ju bokstäverna över. Så då hamnade dom ovanför skötbordet istället :) Som sagt så tycker jag det blev rätt bra. 

soem

Här skriver jag om allt från smått till stort. Det som faller mig in, det som berör, men framförallt det som gör mig glad. Gärna med lite humor och med glimten i ögat.

RSS 2.0