Känslosamt

Åh!!! Bilderna från Elias fotografering har kommit :D Alltså jag smälte, dog och uppstod. Även om han inte tyckte att det var så kul att leka fotomodell lyckades fotografen få en del riktigt fina bilder. Så himla kul att ha. Har tänkt förstora upp två och sedan göra ett album av de andra bilderna. Min fina pojke.
Jaha annars är ju mamma och Jörgen på besök, med anledning av en begravning som vi var på idag. Min morbror. Jag kände honom inte väl, faktum är att jag inte kände honom alls. Mamma och Morbror har inte haft kontakt på mycket länge. Men även om jag inte kände honom så blir det ju alltid så väldans känslosamt. För idag var det två döttrar som begravde sin far och flera barn som begravde sin morfar och det skär i hjärtat att se människor sörja en person de håller kär. Och tyvärr vet jag ju själv hur det känns att förlora sin pappa. Begravningen var fin och jag hoppas att han har funnit frid.

Tisdaaaag

Vet ni, nu sitter jag här i soffan och är klippt slut... men NÖJD! Jag har målat färdigt Elias rum. Nu ska bara fintapeten upp och sen är det bara det roliga kvar. Inredning :) Ska bli så förbannat kul att få ställa iordning hans rum, inte en dag för tidigt. Om sanningen ska fram hade han kunnat sova i eget rum sedan länge nu om omständigheterna hade varit annorlunda. Kommer kännas konstigt att inte höra han ligga där vid sidan om och snusa. Men det är väl en nödvändig separation tänker jag.. Om jag inte vill ha honom sovandes i samma rum tills han blir 15 :D
 
Jaha annars händer det inte jättemycket här för tillfället. Inte på den sociala biten i alla fall, eftersom Elias smittar vattkoppor så kan vi ju inte gå till öppna förskolan, babysim eller träffa kompisar :( SÅ vi gör så gott vi kan för att få dagarna att gå. Men sanningen är att både jag och Elias är ganska trötta på att bara hänga hemma, med undantag för barnvagnsturer och en del besök på lekplatsen. Hur jag märker det? Jaaa han har börjat bitas t.ex. Vet inte hur många gånger om dagen han sätter tänderna i mig och jag vrålar som en stucken gris. Han är snabb!! Och biter hårt!! Sen har han börjat med diverse "drama Queen" uttryck. Så fort han inte får göra som han vill, så SLÄÄÄNGER han sig bakåt/framåt/åt sidan och brister ut i tokgråt (som låter så oäkta att det faktiskt många gånger blir skrattretande) och blir alldeles förtvivlad... i 2 sekunder, sen går det över tills nästa gång han inte får som han vill. Men.. Imorgon är Christian pappaledig, och då stämplar mamma ut och ar semester ;)
 
Världens finaste, mest fantastiska unge. Mannen i mitt liv <3

 

Morsdag och röstning!

Idag har jag upplevt min första morsdag som mor :) Med lite hjälp av sin far fick jag faktiskt en liten present från Elias och ett kort, himla trevlig överraskning. Vissa dagar så slår det mig vilken fantastisk tur jag har att få vara mamma till en sådan fantastisk unge, idag var en sådan dag. Hjärtat liksom krampar av kärlek till den här lilla gossen när jag tittar på honom. Och hans leenden och skratt bara går rakt in i själen! Visst är det jobbigt med småbarn, men så fort den lilla varma kroppen kryper tätt intill i en kram så glömmer man ALLT ANNAT!
 
Idag har jag ÄNTLIGEN gjort klart underarbetet i Elias rum. Slutade med att jag fick tapetsera alla väggar som ska målas med en "fultapet" för underlaget var så jävla dåligt. Men nu är det klart och vi kan börja målandet, och tapetseringen av "fintapeten". Passade på att lyssna på min nya morsdagpresent samtidigt, Nya Bridget Jones på ljudbok. Jag har nämligen märkt att man inte hinner läsa när man har småbarn, och när man har tid orkar man inte. Därför är ljudböcker ett väldigt bra alternativ :)
 
Föresten så har Lilleman gått och fått vattkoppor :( Vi som skulle ha besök av mammor och barn imorgon, blev inget med det. Det positiva, om man ska se det från den ljusa sidan är ju att ju mindre man är när man får dem, desto lindrigare brukar det bli. Och förutom dom få prickar han fått (bara 6st) så märker man faktiskt inte att han är sjuk överhuvudtaget, så det är jätteskönt! Det är ju en sjukdom som alla ska gå igenom liksom, så då kan vi ju pricka av det på listan haha :)
 
Ni har väl röstat idag? Det har i alla fall jag, och det tycker jag att alla borde göra! En fin vän till mig sa så här, och det kan nog ligga något idet. "Vi svenskar är så bortskämda med demokrati, så vana att få vara med att bestämma, att det inte är någon big deal längre. Därför bryr man sig inte. Men tittar man istället på länder där det INTE är så självklart att man får sin röst hörd, där är det superviktigt att få vara med och välja. Ett privilegium."
 
Min fina morsdagpresent :)
Satt upp lite tavlor har vi gjort också. Här är Elias händer och fötter :)
Här är en panoramabild över Elias rum (om ni tycker att proportionerna ser lite konstiga ut). Till höger ser ni den gamla tapeten som satt när vi flyttade in. Den andra randiga tapeten är "fultapeten" fast jag tycker egentligen att den faktiskt är ganska snygg, kanske inte i ett barnrum dock. 19:- per rulle från tapetgalleriet, som hittat :) I mitten på bilden, vid dörren, har vi också testat att måla lite av den färgen som ska vara på riktigt sen. Blålila typ. Kommer bli assnyggt!
  
Här är hela lilla familjen ute och gör av på den sista energin innan det är dags för Elias att hem och sova. Vilken fantastisk kväll, strålande sol!
 
 
 

soem

Här skriver jag om allt från smått till stort. Det som faller mig in, det som berör, men framförallt det som gör mig glad. Gärna med lite humor och med glimten i ögat.

RSS 2.0